Wil jij zelf een app maken met een app maker? Den ben je hier op de goede plaats, want in dit artikel gaan we jou laten zien wat de beste app makers zijn om te gebruiken.
Simpel gezegd is een app maker een tool waarmee je simpel apps in elkaar kunt zetten. Met de meeste tools kun je een app bouwen voor zowel Android als iOS. Sommige tools bieden echter ook de mogelijkheid om apps te maken voor andere platformen.
Wat zijn de voor- en nadelen?
Inhoudsopgave
Deze tools hebben zowel voor als nadelen.
Het grote voordeel is het gemak waarmee een applicatie in elkaar gezet kan worden. Bovendien kost het niet veel tijd en vaak is het met behulp van deze software ook makkelijk om een app in de goede app-store te publiceren.
De nadelen zijn vooral de beperkingen op het aantal functies en aanpassingen van het design. Al moeten we zeggen dat dit steeds beter wordt. Daarnaast vragen de meeste app makers een maandelijks bedrag. Dit kan op jaarbasis nogal oplopen.
En dat zijn de voor- en nadelen. Laten we eens naar de app makers gaan kijken:
1. GameSalad
Als je games wilt maken, dan is GameSalad waar jij naar op zoek bent. Er kunnen met deze tool alleen games gemaakt worden en geen bedrijfsapps of dergelijke.
De tool is makkelijk en duidelijk in gebruik. Het mooie van GameSalad is ook dat ze bijna alle bekende platformen ondersteunen. Android, iOS, Windows en HTML5 is dus geen probleem bij GameSalad. Je kunt de tools gratis uitproberen voor 15 dagen. Hierbij krijg je toegang tot alle functies. Daarna zul je op een betaald account moeten overstappen. Het goedkoopste account is 19 dollar en het duurste account is 29 dollar per maand.
2. Shoutem
Een andere vrij bekende app maker is Shoutem. Dit is een professionele tool waar al vele duizenden apps mee zijn gemaakt. Wat onder andere opvalt is het grote aantal functies. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om statistieken tot op de detail te bekijken.
Shoutem ondersteunt alleen Android en iOS. Windows en andere platformen worden niet ondersteund. Ook kan Shoutem niet gratis worden gebruikt, maar je zult een betaald account moeten nemen. De prijzen verschillen hiervoor en zijn afhankelijk van onder andere het platform en het aantal functies.
Gezien het aantal positieve reviews, is Shoutem het geld echter wel waard.
3. GoodBarber
Met GoodBarber kun je apps maken voor de iPhone en Android. De tool lijkt zich vooral te richten op gebruikersgemak. In slechts 4 stappen kun jij zelf een app ontwikkelen.
Het design van de apps ziet er goed uit. Je kunt vanuit een overzichtelijk dashboard jouw eigen applicatie ontwikkelen en bijwerken. Dit dashboard ziet er echt heel goed uit. Ook ontbreken bij GoodBarber de uitgebreide statistieken niet en bij vragen kun je terecht bij hun klantenservice. Dit is dus een zeer complete app maker.
Het goedkoopste account kost bij GoodBarber 16 euro per maand. Hierbij heb je echter niet toegang tot alle functies en mogelijkheden. Indien je daar wel toegang tot wil hebben, dan zul je één van de duurdere accounts moeten uitkiezen.
4. Biznessapps
De naam zegt eigenlijk al dat deze software vooral gericht is op de zakelijke gebruikers.
Met Biznessapps kun je dus apps maken voor je bedrijf of website. Particulieren kunnen de tool echter ook gewoon gebruiken, maar de functies zijn vooral op bedrijven gericht. Denk hierbij aan functies als openingstijden, bestellingen, multimedia en pushberichten.
Het is trouwens wel één van de duurdere tools met een prijs vanaf 59 dollar per maand.
5. Mobile Roadie
De volgende app maker is niet voor iedereen geschikt. Mobile Roadie is namelijk gericht op bepaalde onderwerpen. Zo richten ze zich onder andere op scholen en artiesten. De functies van de app richten zich dan ook vooral op zaken die bij die onderwerpen passen. Een aantal functies zijn bijvoorbeeld nieuws, locaties en video's.
De platformen die worden ondersteund zijn iOS en Android.
Mobile Roadie is dus waarschijnlijk niet geschikt voor iedereen, maar kan voor bepaalde bedrijven wel de moeite waard zijn om eens te bekijken. Grote bedrijven als Disney en Universal gebruiken de app maker ook. De prijzen beginnen bij 49 dollar per maand.
6. BuildFire
Dan is er ook nog BuildFire. Dit is een tool die door meer dan 100.000 mensen en bedrijven wordt gebruikt. Hiermee kun je apps maken voor zowel iOS als Android.
Met BuildFire kun je vele functies aan jouw applicatie toevoegen. Zaken als social media, een webwinkel, RSS, locaties en multimedia zijn allemaal toe te voegen. Je kunt één van de bestaande designs uitkiezen of zelf één maken. Het publiceren en onderhouden van de applicaties is een fluitje van een cent met het dashboard van BuildFire.
De prijzen staan niet vermeld op de website van BuildFire, maar we gaan ervan uit dat je ook hier een maandelijks bedrag zult moeten betalen.
7. AppYourself
Een app maker van Duitse bodem is AppYourself en deze lijkt zich vooral op bedrijven te richten. Dit is één van de weinige tools waarmee je ook een applicatie voor Windows kunt maken. iOS en Android ontbreken hier echter ook niet als platformen.
Knutselen met codes is met deze tool niet nodig. Er zijn 30+ functies en verschillende templates die je kunt gebruiken. Een compleet zelfgemaakt design is echter ook mogelijk. De prijzen zijn redelijk laag vergeleken met de andere app bouwers. Met het goedkoopste account kun je echter weinig. Je zult dan dus voor het account van 18 of 36 euro per maand moeten kiezen. Het duurste account geeft je toegang tot alle functies.
8. AppInstitute
Een redelijk nieuwe tool op het gebied van app makers is AppInstitute.
Qua prijzen is AppInstitute ook redelijk goedkoop. Het goedkoopste account kun je vanaf 8 dollar per maand gebruiken. Duurdere accounts zijn er ook en dan krijg je toegang tot meer functies en mogelijkheden. De prijzen hiervoor liggen wel wat hoger.
Voor de rest is AppInstitute een goede tool. Het ontwikkelen en bouwen van apps is makkelijk en duidelijk. Je hoeft niet met codes te werken, kunt duidelijk zien hoe je applicatie er uit ziet en de klantenservice staat voor je klaar bij problemen.
Software die dus de moeite waard is om even te bekijken!
9. MobAppCreator
Wil jij een app maken voor de iPhone, iPad of Android? Dit kan met MobAppCreator. Hiermee kun je in 3 stappen apps bouwen. Stap 1 is het creëren, stap 2 is het publiceren en stap 3 is het promoten van de applicatie. Dat zou dus iedereen moeten lukken.
De prijzen variëren tussen de 8 en 150 euro per maand.
Naast de mogelijkheden om apps te bouwen, biedt MobAppCreator ook hulp bij het publiceren van apps in de app-store. Daarnaast biedt MobAppCreator ook marketing tools aan om de applicatie te promoten. De resultaten kun je vervolgens met de ingebouwde statistieken bekijken. Een zeer uitgebreide tool dus.
10. Appmakenonline
De meeste tools zijn Engelstalig, maar Appmakenonline is een Nederlandstalige tool. Hiermee kun jij een app maken voor Android, iOS of met HTML5.
In tegenstelling tot de meeste software, betaal je bij Appmakenonline een éénmalig bedrag in plaats van een maandelijks bedrag. Bovendien is Appmakenonline ook één van de goedkopere bedrijven. De tool is alleen nog niet heel erg uitgebreid.
Het is mogelijk om zaken als Facebook of WordPress aan jouw applicatie te koppelen. Ook is het mogelijk om pushberichten, formulieren en nieuwsberichten toe te voegen. Daarnaast helpt Appmakenonline je ook nog met de plaatsing in de app-store.
11. Como DIY
En dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste app maker en dat is Como DIY.
Deze tool verschilt niet veel van de andere tools. Je kunt voor iOS en Android een app ontwikkelen, verschillende functies toevoegen en de applicatie publiceren in de app-stores. De kosten hiervoor staan niet vermeld op de website van Como, maar we gaan uit van een maandelijks of jaarlijks bedrag dat je moet betalen voor de software.
Bestaat er ook een gratis app maker?
Jazeker, in dit artikel staan 2 gratis app makers vermeld. De kwaliteit is echter wel wat minder en dat is dan ook de reden dat we ze niet in dit artikel hebben vermeld.
Niet gevonden wat je zocht?
In dat geval is een app maker misschien niet waar je naar op zoek bent. Er zijn ook andere manieren om een app te maken. Lees dat artikel maar eens door en misschien ontdek je dan de manier die het meest geschikt is voor jou.
Sien zegt
Beste, wat is de beste tool om een event app te maken?
Het zou een app moeten zijn die je voor verschillende events kunt gebruiken, dus gemakkelijk wijzigbaar.
Alvast bedankt.