Wil jij een app maken voor Android, iOS (iPhone en iPad) of Windows? Waarschijnlijk heb je geen idee hoe dat precies moet. Daarom hebben wij deze handleiding geschreven.
Apps maken wordt steeds makkelijker. Er komen namelijk steeds meer tools en tutorials die je daar bij kunnen helpen. In het begin is het allemaal soms wat onduidelijk, maar na dit artikel wordt alles je een stuk duidelijker en kun jij ook een app ontwikkelen.
Wij beginnen met een inleiding om je weg wijs te maken maar je kunt ook direct door gaan naar ons uitgebreide overzicht met app makers.
Wat je van tevoren moet doen
Inhoudsopgave
Voordat jij een app kunt maken, moet jij eerst jouw idee op papier uitwerken. Pak even een pen en papier bij de hand. Schrijf vervolgens de belangrijkste zaken op.
Wat voor applicatie wil jij maken? Schrijf dit op en werk dit uit. Schrijf ook op voor welk platform je de app wilt ontwikkelen, welk verdienmodel je wilt gaan gebruiken en of je voor een bedrijf werkt of de app als hobby maakt. Kortom, werk het idee op papier uit.
Het is niet erg als je het antwoord op één van de genoemde punten nog niet weet. Sla dat gedeelte dan eerst maar over en dit kunt je later dan nog wel weer opschrijven.
Waarom moet je dit eigenlijk doen?
Met behulp van deze punten kun jij zometeen de beste manier uitkiezen waarop jij een app bouwen gaat. Doordat dit nu op papier staat, heb jij helder voor ogen wat je precies wilt. Zo kun jij dus gemakkelijk de manier uitzoeken die het beste voor jou is.
Hoe maak je een app?
Het voorbereidende werk is gedaan en daarom gaan we nu de app maken. Er zijn verschillende manieren om een applicatie te maken. Wat de beste manier voor jou is, hangt af van wie jij bent en wat de reden is dat jij een app wilt maken.
1. Programmeren
De bekendste manier om je eigen app te maken, is door te programmeren. De meeste mensen denken dat dit de énige manier is, maar dat is niet waar.
Om dit te leren zijn er verschillende boeken en cursussen die je kunt volgen, zoals die van iOS Academie. Zij bieden een eBook aan en daarmee leer je programmeren voor iOS. Voor de iPhone en iPad dus. Voor Android kun je deze cursus eens bekijken.
Meer over cursussen kun je trouwens in dit artikel vinden.
Programmeren is natuurlijk niet geschikt voor iedereen. Het kan veel tijd kosten om dit te leren en misschien wil je liever op korte termijn een app maken. In dat geval is misschien één van de volgende manieren beter geschikt voor jou.
2. Gebruik een app maker
Misschien heb jij al eens van een app maker gehoord. Dit is een online tool (software) waarmee je door middel van knippen en plakken apps in elkaar kunt zetten.
Een bekende goeie app maker is Swiftic.
Het grote voordeel van deze tools is het gemak waarmee je applicaties in elkaar kunt zetten. In de praktijk kan eigenlijk iedereen, zelfs kinderen, hier een applicatie mee maken. Met behulp van je muis en toetsenbord is alles makkelijk en naar wens in elkaar te zetten. Dit alles hoeft ook nog niet eens veel tijd te gaan kosten.
Is dit dan de perfecte manier? Nee, want er zitten ook nadelen aan.
Vaak kun je een app maar beperkt bewerken. Omdat het een ‘drag and drop' systeem betreft, kun je het design en de functies vaak maar beperkt aanpassen. Daarnaast vragen de meeste app makers een maandelijks bedrag dat op jaarbasis nogal kan oplopen.
3. Laat een applicatie ontwikkelen
Een app laten maken is natuurlijk ook nog een mogelijkheid. Deze manier is vooral geschikt voor bedrijven of mensen met een aardig budget.
Het laten maken van een applicatie kost namelijk wel wat. Hoeveel de kosten precies zijn, is moeilijk te zeggen. Dit is namelijk afhankelijk van jouw wensen. De laatste jaren zijn apps wel goedkoper geworden, maar voor een serieuze app moet je toch wel rekening houden met een investering van minimaal een paar duizend euro.
De voordelen spreken wel voor zich. Vooral voor bedrijven is het laten ontwikkelen van een app ideaal. Je besteedt het uit en je krijgt een app die compleet naar wens is. Wil jij een app laten maken? Bekijk dan het overzicht van app-ontwikkelaars eens.
Daar kun je een goede app-ontwikkelaar vinden en zo dus snel aan de slag gaan.
4. Android app maken
Op de site van Android kun je een training vinden die gratis kunt volgen voor het leren ontwikkelen van een Android toepassing.
Hier wordt je weg wijsgemaakt in de verschillende software's en programmeer talen zo als Javascript die je kunt gebruiken bij het creëren van je app's. Je kunt stapsgewijs de tutorials van de programmatuur doorlopen om een Android OS app te fabriceren.
5. Voor iOS (iPhone & iPad)
Wil jij applicaties ontwikkelen voor Apple devices met iOS zo als de iPhone en iPad? op de site van Apple wordt uitgelegd hoe jij een app kunt maken die aan de gestelde eisen voldoet.
Er is een uitgebreide cursus gemaakt met een handleiding die gratis toegankelijk is. In de lessen wordt gebruik gemaakt van programma's die jij door het volgen van de tutorials kunt gebruiken om een app te programmeren. Dit is een uitstekende start voor het leren bouwen van je eigen iOS applicatie.
Wat is de volgende stap?
Een app maken bestaat uit meer werk dan alleen het bouwen van de app. De applicatie is dan misschien wel af, maar dan ben je nog niet klaar met de app. Deze moet namelijk nog in de app-store worden geplaatst en je zult aan de slag moeten gaan met promotie.
1. Plaatsing in de app-store
Nadat de applicatie is gemaakt, moet deze nog in de juiste app-store worden geplaatst. Anders kunnen mensen de app niet downloaden en dat is natuurlijk wel de bedoeling.
Hoe moet dit dan precies?
Dat is afhankelijk van het platform waar je de app voor hebt gemaakt. Het publiceren in Google Play werkt weer anders dan bij de app-store van Apple. Klik daarom op de links voor meer informatie over Apple, Google Play en Windows.
Met behulp van de informatie uit die artikelen moet het helemaal goed komen.
2. Promoten, promoten en promoten
Als je wilt dat jouw app bekend wordt, dan zul je met marketing bezig moeten gaan. De applicatie moet worden gepromoot. Anders zal niemand de app downloaden en dan heb je er ook niks aan. Het promoten van apps is een vak op zichzelf.
Je kunt bijvoorbeeld een website maken voor de app, aan ASO doen of gaan adverteren. En er zijn nog veel meer mogelijkheden. Bekijk de volgende artikelen maar eens:
– The ultimate iPhone app marketing strategy guide – Apptamin
– Mobiele app marketing: van downloaden tot gebruiken – Emerce
– De 7 regels voor de marketing van een iPhone app – Frankwatching
Kijk er na, lees het en breng de informatie in de praktijk. Het is geen garantie voor succes, maar zonder promotie weet je zeker dat het niks gaat worden.
Mobiele applicatie bouwen in minder dan 2 minuten zonder coderen? Het kan met de volgende app makers:
Swiftic
Swiftic is op gericht in het jaar 2010 op Israël grondgebied en beweert meer dan 1 miljoen applicaties te ondersteunen wereldwijd. Dit maakt het een hele grote vis in de app vijver.
Swiftic biedt een uitgebreide selectie van bouwblokken, zoals een loyaliteitskaartfunctie, de integratie van een afsprakenplan, e-commerce, beoordelingen over activiteiten en gebruikers. In de galerij van hun applicaties zijn de meeste voorbeelden restaurants, muziekbanden en andere bedrijven die zich bezig houden met het organiseren van evenementen
Er is sinds kort een nieuwe prijsstructuur bekendgemaakt. Ze hebben nu maar een niveau met respectievelijk een maandelijkse (46 euro), een jaarlijkse (39 euro p.m.) of een tweejaarlijkse (33 euro p.m.) betalingsoptie.
Ze geven ook een gedurfde succesgarantie van zes maanden. Wat inhoud dat je Swiftic je een half jaar kosteloos gebruik laat maken van hun diensten zo lang jij nog een inkomsten hebt.
We hebben een aantal sjablonen gevonden die gecombineerd kunnen met 6 navigatiestijlen. Zowel kleuren als de gebruikte iconenen en natuurlijk de achtergrond kun je aanpassen aan uw eigen illustraties.
Pluspunten: de editor zit goed in elkaar en is makkelijk te gebruiken. Hun functies zijn zeer uitgebreid en ook hun ontwerpen ongetwijfeld een pluspunt. En de succesgarantie is natuurlijk zeer geruststellend.
Minpunten: hun marketing. Als je eenmaal geregistreerd bent, krijg je elke dag, een week lang, promotionele mails. Update: Swiftic heeft ons recentelijk laten weten dat ze hun emailmarketing aan het aanpassen zijn…
- Bekijk de gebruikers beoordelingen van Swiftic op Trustpilot.com
- Bezoek de facebook pagina hier
- Kosteloos testen op swiftic.com
- Bekijk de swiftic Linkedin pagina
Swiftic Youtube tutorial
Appy Pie
Ook Appy Pie, uit India, beweert s’ wereld snelst groeiende applicatiemaker te zijn. Zulke claims zijn moeilijk te testen, maar de populariteit van Appy Pie lijkt, in bepaalde delen van de wereld, inderdaad snel stijgend.
Appy Pie heeft een relatief unieke gratis prijsoptie die beginners zou kunnen aanspreken. Maar, het moet gezegd worden, deze optie zal alleen voor een mobiele website gelden.
Om zowel een iOS of Android app te krijgen zal je een hoger prijsplan moeten kiezen en dan zit je ongeveer in lijn met de prijs van andere applicatiemakers.
Het sterkste punt van Appy Pie zijn de unieke functies. Ze bieden echt veel meer dan de andere applicatiemakers. Bijvoorbeeld, je kan in-app aankopen toevoegen, databases koppelen, e-boeken (ebooks) uploaden en zelfs je eigen dating applicatie maken!
Hou er rekening mee dat veel van deze functies gewoon integraties zijn en je moet soms andere accounts instellen om ze te laten werken. Het gemis aan gedetailleerde handleidingen maakt dit behoorlijk complex.
Pluspunten: interessante niche functies, veel integratie, vrij eenvoudig te gebruiken.
Minpunten: hun pictogrammen en sjablonen zijn slecht ontworpen en ze doen applicaties amateuristisch lijken. Soms geen ondersteuning.
- Bekijk de gebruikers beoordelingen van Appy Pie op Trustpilot.com
- Bezoek de facebook pagina hier
- Kosteloos testen op appypie.com
- Bekijk de Appy Pie Linkedin pagina
Appy Pie Youtube tutorial
De GameSalad app maker
Spelletjes bouwen is de grootste prestatie voor een programmeur. GameSalad, een Texaans bedrijf biedt een bouwblokken systeem om Android en iOS games te maken. De prijs is slechts € 240 per jaar.
Kosteloos testen op gamesalad.com
- Bezoek de wikipedia pagina hier
- Kosteloos testen op gamesalad.com
- Bekijk de GameSalad Linkedin pagina
GameSalad Youtube tutorial
AppMakr
AppMakr komt uit Singapore en zegt te hebben bijgedragen aan de maak van bijna 2 miljoen applicaties. Wat ons opvalt is hun claim dat ze een app in minder dan 25 minuten kunnen maken en ook hun prijzenpagina.
Ze hebben een gratis abonnement, een plan van 1 euro per maand en eentje van 12 euro per maand. Hiermee zijn ze de best betaalbare applicatiemakers op de markt.
Na onze registratie, werden we gelijk behoorlijk teleurgesteld. Hun editor is visueel echt geen ‘state-of-the-art’. Het ziet gedateerd uit en het is duidelijk dat er al een paar jaar niets aan gedaan is.
Eerlijkheidshalve, moet gezegd worden dat ze veel bouwstenen bieden en dat het basisontwerp van de applicatie naar wens kan wordne veranderd. Toch, vergeleken met hun stijlvollere concurrenten, vonden we het niet zo leuk om met dit product te werken.
Pluspunten: betaalbare prijzen
Minpunten: hun editor en design moeten nodig onder handen worden genomen.
- Bekijk de gebruikers beoordelingen van AppMakr op Trustpilot.com
- Bezoek de facebook pagina hier
- Kosteloos testen op appmakr.com
- Bekijk de AppMakr Linkedin pagina
AppMakr Youtube tutorial
GoodBarber
GoodBarber, de app maker met de interessantste naam, komt van Corsica een Frans eiland en bevat prachtige, indrukwekkende thema’s.
Het biedt, bovendien, zeer geavanceerde functies, zoals sociale netwerken, chatten, Geofencing (een functie dat het Global Positioning System (gps) of radiofrequentie-identificatie (RFID) gebruikt om geografische grenzen te definiëren) en iBeacons (hardware-zenders, meestal bakens genoemd, Bluetooth-apparaten met lage energie.
Deze technologie stelt smartphones, tablets en andere apparaten in staat om acties uit te voeren in de nabijheid van een iBeacon). Je hebt een native Android-applicatie al voor 26 euro per maand.
Voeg je een native iOS app toe en dat kost je 78 euro per maand, altijd inclusief een indrukwekkende Progressive Web App. Ze kunnen een uitgebreide showcase tonen van alle apps die met hun systeem zijn gemaakt.
Pluspunten: de sjablonen van GoodBarber zijn mooi en je betaald een redelijke prijs voor native applicaties. Dit programma is zeer flexibel en heeft geavanceerde functies.
Minpunten: ze hebben geen eigen online winkel, maar een koppeling naar onderandere Shopify, Amazon en Etsy is inbegrepen.
- Bekijk de gebruikers beoordelingen van GoodBarber op Capterra.com
- Bezoek de facebook pagina hier
- Kosteloos testen op goodbarber.com
- Bekijk de GoodBarber Linkedin pagina
GoodBarber Youtube tutorial
BuildFire
De website van BuildFire is goed ontworpen. Er valt weinig informatie te lezen over dit relateif nieuwe bedrijf, maar BuildFire vermeldt dat dertigduizen consumten en bedrijven meer of min gebruik maken van hun pakket.
Je kan kiezen tussen een gratis abonnement en het Premium abonnement (€ 39,50 per 30 dagen).
- Bekijk de gebruikers beoordelingen van BuildFire op Trustpilot.com
- Bezoek de facebook pagina hier
- Kosteloos testen op buildfire.com
- Bekijk de BuildFire Linkedin pagina
BuildFire youtube les video
Mobincube
Mobincube presenteert zich als de websitebouwer voor iedereen. En iedereen kan en moet in staat zijn om een applicatie te maken en ook geld verdienen met Admob.
En zo als altijd Voordat er wat valt te verdienen, zal er eerst wat uitgeven moeten worden, maar niet veel want Mobincube is zeer betaalbaar. Ze bieden een gratis abonnement, maar hun goedkoopste advertentievrije abonnement kost 8 euro.
Verrassend genoeg, al hun prijsplannen laten je native te werk gaan, met andere woorden je kunt je creatie naar alle bekende app stores uploaden.
Bij het gebruik van de editor, hadden we het gevoel dat het hier over een bètaversie gaat. Om bepaalde functies te gebruiken moesten we weleens van browser wisselen.
Wat ze bieden ziet er zeer krachtig uit en je kan complexe pagina’s aanmaken zoals, bijvoorbeeld, een op SQLite gebaseerde databank te maken om de gegevens van een server in te voeren.
Eerlijkheidshalve hebben we niet echt uitgezocht hoe dit te werk gaat, we denken dat het, voor wat betreft de gebruiksvriendelijkheid, voor verbetering vatbaar is.
Geen andere aanbieder heeft de mogelijkheid om een gratis applicatie te bouwen. Ook hun betaalde plannen zij zeer betaalbaar.
Pluspunten: prijzen zijn competitief en je hebt veel sjablonen om uit te kiezen
Minpunten: kleine technische problemen moeten worden aangepakt. De sjablonen kunnen een beetje restrictief werken.
- Bekijk de gebruikers beoordelingen van Mobincube op Capterra.com
- Bezoek de facebook pagina hier
- Kosteloos testen op mobincube.com
- Bekijk de Mobincube Linkedin pagina
Mobincube video inleiding
Siberian CMS
Siberian, een applicatiemaker die ook uit Frankrijk komt, bezit twee unieke functies. Je krijgt de volledige broncode van de app, maar je moet hun platform op je eigen domain installeren. Het is een kleine moeite, want je kan hiermee je app helemaal gratis maken!
Bij hen kan je ook veel extra modules kopen en ze zullen ook, tegen betaling, het platform voor je installeren (59 euro). De meeste kosten zijn eenmalig en dit maakt ze erg goedkoop zeker vergeleken met sommige maandelijkse abonnementsplannen.
Voor € 399 kan je een multiple app versie (voor meerdere apps dus) kopen waarmee je onbeperkt applicaties kan maken. Resellers (wederverkopers) betalen € 799 als ze het platform zelf hosten of € 149 per maand als het gehost wordt door dit Frans bedrijf.
De ontwerpen waar je mee begint zijn niet echt opwindend, maar je kan veel aanpassen en je beschikt over veel verschillende lay-outs. We waren echt onder de indruk van de vele functies, inclusief de onbeperkte push meldingen, m-commerce (elektronische transactie via de mobiele telefoon) en meer.
Dit kost wel wat technische inspanning, maar als je een beetje web hosting begrijpt, zal je geen problemen hebben in de omgang met Siberian.
Pluspunten: Met hun gratis versie kan je behoorlijk ver gaan en een zeer professionele app bouwen.
Minpunten: soms is de editor een beetje onhandig
- Bekijk de gebruikers beoordelingen van Siberian op Trustpilot.com
- Bezoek de facebook pagina hier
- Kosteloos testen op siberiancms.com
- Bekijk de Siberian Linkedin pagina
Siberian video inleiding
Appery.io
Deze snelle, Cloud gebaseerd platform voor applicaties is een technisch lingo. Als je dat niet erg vindt of zelfs omarmt, zou Appery je favoriete product kunnen worden.
Al met als is dit product een infrastructuur voor applicaties dan een applicatiemaker voor de eindgebruiker.
- Bekijk de gebruikers beoordelingen van Appery.io op Capterra.com
- Bezoek de facebook pagina hier
- Kosteloos testen op appery.io
- Bekijk de Appery.io Linkedin pagina
Appery io video inleiding
Shoutem
Shoutem werd gestard in het jaar 2011en heeft door de tijd heen een zeer uitgebreid systeem ontwikkeld. Het platform is in de nieuwste versie volledig bijgewerkt en is heel fijn in gebruik.
Shoutem biedt gestroomlijnde sjablonen en veel aanpassingsmogelijkheden en je kan ermee zeer goed uitziende applicaties bouwen. Ook de beschikbare functies zijn goed en een geweldige keuze voor evenementen-applicaties en ook voor gebruikersgroepen dankzij hun Social Wall, waar gebruikers meningen en foto’s kunnen delen.
Shoutem is niet het duurste platform, maar ook niet het goedkoopste. Van af € 40 per maand (basisplan) ben je al in bussniss. Wil je publiceren naar Apple moet je minstens € 65 betalen (geavanceerd plan).
Ze gaan ook de broncode openbaar maken voor ontwikkelaars in de hoop dat deze nieuwe extensies en functies zullen bouwen. Enkele daarvan ontbreken op dit moment.
Pluspunten: ontwerpen, gebruikerservaring en sjablonen
Minpunten: veel meer toekomstige functies
- Bekijk de gebruikers beoordelingen van Shoutem op Trustpilot.com
- Bezoek de facebook pagina hier
- Kosteloos testen op shoutem.com
- Bekijk de Shoutem Linkedin pagina
Shoutem video tutorial
Mobile – Roadie
Het bedrijf Mobile – Roadie valt onder de grote spelers op deze markt en presenteert met trots een aantal van zijn bekende klanten. Disney en Universal Pictures hebben o.a. hun platform gebruikt om applicaties te maken.
Dit bedrijf is duidelijk gefocust op het MKB en proffesionals. Zijn prijzen variëren van € 121 (kernactiviteiten) tot het behoorlijk bedrag van € 650 (Pro). Wat we vooral mooi vinden zijn hun ontwerpopties, met geweldige sjablonen en de talrijke mogelijkheden de sjablonen naar wens te veranderen.
Ze hebben een paar leuke community functies, zoals chatrooms en een fanclub die ideaal zijn voor artiesten. Musici gaan ook zeker de soepele integratie van de muziekspeler zeker waarderen.
Er zijn meer geavanceerde functies beschikbaar, zoals geo-targeting (geografische lokalisatie) voor je inhoud, bijvoorbeeld. Deze applicatiemaker heeft een zeer brede functiebereik en vraagt meer tijd dan de meeste anderen om het platform door te krijgen.
Pluspunten: Elegante sjablonen met uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. Over het geheel bekeken, zijn al hun functies zeer geavanceerd.
Minpunten: prijsbepaling sowieso want het is nu onbetaalbaar voor de kleine man. De gebruikersinterface mag best wat intuïtiever worden gemaakt. We hadden zelf heel wat tijd nodig om de editor beter te leren kennen.
- Bekijk de gebruikers reviews van Mobile Roadie op Capterra.com
- Bezoek de facebook pagina hier
- Kosteloos testen op mobileroadie.com
- Bekijk de Mobile Roadie Linkedin pagina
Mobile Roadie Youtube
iBuildApp
De sjablonen die op hun website te zien zijn zien er niet al te opwindend uit, maar iBuildApp is meerder dan 1000.000 keer gedownload.
- Bekijk de gebruikers beoordelingen van iBuildApp op Trustpilot.com
- Bezoek de facebook pagina hier
- Kosteloos testen op ibuildapp.com
- Bekijk de iBuildApp Linkedin pagina
iBuildApp video review
MobAppCreator
MobAppCreator is een relatief nieuw Argentijns bedrijf en is gericht op native applicaties. Ze beweren aan 130.000 applicaties te hebben geholpen, maar ze komen wat verdacht over, zonder een ‘Over ons” pagina op hun site.
Gebruikers van MobAppCreator beschikken niet over zoveel sjablonen als met andere applicatiemakers, maar hun editor is zeer gebruikersvriendelijk, met een aantal modules die duidelijk zijn uitgelegd, zo zelf een leek het begrijps.
Een leuke extra is de schuivende iPhone, aan de zijkant, die een bijgewerkte, klikbare weergave toont van je applicatie en die bij elke wijziging wordt vernieuwd. We zijn een paar problemen tegengekomen in het design van de lay-out. Toen we enkele elementen van de module gingen wijzigen, moesten we opnieuw beginnen om het te resetten.
Je kan de service gratis 14 dagen op proef en het is volledig functioneel. Daarna heb je vier prijsplannen, Mini (€ 6,58 p.m.), Basic (€ 16,58 p.m.) Pro (€ 58,25 p.m.) en Advanced (€ 124,92 p.m.). Hun prijzen zijn niet echt veel anders dan de concurrenten, maar ze zouden nog meer componenten beschikbaar moeten maken voor dat geld.
Pluspunten: de tool is vrij gemakkelijk in gebruik en ze hebben een eigen online module store beschikbaar voor de Zuid Amerikaanse markt.
Minpunten: meer sjablonen zouden welkom zijn en ze zouden een trail versie kunnen bieden, met mindere opties, die niet in de tijd beperkt is.
- Bezoek de facebook pagina hier
- Kosteloos testen op mobappcreator.com
- Bekijk de MobAppCreator Linkedin pagina
MobAppCreator uitgelegd
AppInstitute
AppInstitute is de grootste applicatiemaker in het Verenigd Koningrijk en heeft verschillende startup prijzen gewonnen. Hun e-commerce functies zijn geweldig, met catalogusmenu’s en loyaliteitsopties die makkelijk gepersonaliseerd worden. Bovendien, kan je alle nodige betalingen verrichten zonder de applicatie te verlaten.
AppInstitute biedt een geweldige boekingsfunctie, krachtiger dan het lijkt. Daarmee kan je afspraakreserveringen doen en ook evenementen creëren met video en andere soorten inhoud.
Wat de prijs betreft, kost een native iPhone of Android app 22 euro per maand, pushmeldingen (notifications) en applicatie analyse zijn inbegrepen.
Pluspunten: als je ze goed bekijkt zijn sommige functies verrassend krachtig
Minpunten: te weinig opties voor integratie binnen de backend (backend – deel van het programma dat onzichtbaar is voor de gebruiker)
- Bekijk de gebruiker beoordelingen van AppInstitute op Trustpilot.com
- Bezoek de facebook pagina hier
- Kosteloos testen op appinstitute.com
- Bekijk de AppInstitute Linkedin pagina
AppInstitute video review
AppMachine
Zijn naam is niet voor niets want AppMachine automatiseert zo veel mogelijk de saaie processen. Als je de URL van je website invoert, zal AppMachine alle gegevens importeren die nuttig wordt gevonden voor je app. Je kan indien gewenst Twitter, Facebook, RSS en ook afbeeldingen importeren. Dit is echt uniek en best handig!
De editor van dit Nederlands bedrijf is visueel zeer indrukwekkend en toch niet overweldigend. We vonden erg leuk hun idee om Lego bouwstenen te gebruiken.
AppMachine is een van de beste applicatiemakers die we gezien hebben. Hoewel niet alle gebruikersinterfaces meteen intuïtief waren, geloven we dat AppMachine het potentieel heeft om een van de beste applicatiemakers te zijn.
Er zijn momenteel twee prijsplannen, Plus (€ 39,50 per maand) en Pro (€ 55 per maand).
Pluspunten: krachtige editor, uitgebreide selectie van bouwstenen
Minpunten: gebruikersinterface mag best iets logischer en wat sneller
- Bekijk de gebruiker beoordelingen van AppMachine op Trustpilot.com
- Bezoek de facebook pagina hier
- Kosteloos testen op appmachine.com
- Bekijk de AppMachine Linkedin pagina
Bizness Apps
Ze beweren dat een op de twintig bestande apps op Bizness Apps draait. Dit bedrijf uit Californië is in 2010 begonnen en heft sindsdien geholpen om meer dan 300.000 applicaties uit te brengen.
Wil je native iOS of Android apps gaan maken, kies dan voor hun mobiele apps abonnement die 80 euro per maand kost. De structuur van de editor is zeer duidelijk en heeft grote indruk op ons gemaakt.
Pluspunten: veel integraties van derden, inclusief methodes om leads te vangen.
Minpunten: visueel kan het beter, we hadden snellere resultaten met andere applicatiemakers..
- Bekijk de gebruiker beoordelingen van Bizness Apps op Trustpilot.com
- Bezoek de facebook pagina hier
- Kosteloos testen op appmachine.com
- Bekijk de Bizness Apps Linkedin pagina
Bizness Apps introductie
App Yourself
App Yourself is in 2011 begonnen en zijn gebruikers kunnen applicaties creeren die op Android, iOS, Windows Phone en ook in puur HTML5 werken. Ze beloven meer te leveren dan een mobiele app.
In tegenstelling tot andere applicatiemakers, heb je ook de beschikking om een responsive website maken die automatisch de inhoud van uw applicatie zal synchroniseren. Een functie die zich momenteel in open bètastadium bevindt
Er zijn vier prijsplannen, Web Only (5 euro), Basisplan (15 euro) Premium (30 euro) en Business (50 plus 200 euro setup kosten). App Yourself kan je gratis uitproberen zolang je maar wenst. Om je gemaakte app bij de app stores in te dienen moet je op zijn minst in het basisplan zitten.
App Yourself omvat functies zoals e-commerce, reserveringssystemen voor restaurants dat loopt via Resmio en ook Open Table met klantenkaarten plus fotogalerijen en ook de gebruikelijke nieuwsfeeds natuurlijk.
Pluspunten: interface is goed gestructureerd en zeer gebruiksvriendelijk. Ze beschikken over een eigen online winkelmodule en, toen we dat nodig hadden, reageerde de klantenondersteuning vrij snel. Via hun Connect applicatie kan je ook onderweg je app bijwerken.
Minpunten: App Yourself heeft haar roots in Duitsland liggen wat the herlijden is aan het feit dat sommige menu items nog niet volledig zijn vertaald. Over het algemeen is dit geen groot probleem, maar het zou fijn zijn als het wordt aangepakt.
- Bekijk de gebruiker beoordelingen van App Yourself op Trustpilot.com
- Bezoek de facebook pagina hier
- Kosteloos testen op appyourself.net
- Bekijk de App Yourself Linkedin pagina
App Yourself Review
Apps Builder
AppsBuilder is een applicatiemaker uit Italië, beschikt over een drag and drop editor (slepen en neerzetten) en heeft al meer dan 500.000 applicaties tot leven gebracht.
Zodra je de een beetje verwarrende gratis proefversie of de gratis account gebruikt, zal je zien dat zowel het dashboard als als de builder er gebruiks vriendelijk zijn.
Je kan heel makkelijk afbeeldingen en logo’s toevoegen. Nadat je een afbeelding op een pagina hebt neergezet, kan je deze ook eenvoudig schalen en moeiteloos effecten toevoegen.
Bovendien, biedt AppsBuilder veel componeten aan die geplaats kunnen worden in de pagina’s. Het zijn modules zoals, bijvoorbeeld, video,webstore, landkaarten, calculators en loyaliteitstools.
Er zijn ook modules voor alle bekende sociale netwerken en tenminste 5 componenten voor restaurants, voor elk wat wils dus. Ook heel handig is een de aparte sectie met sjablonen, e-books, artikelen en als klap op de vuur pijl casestudy’s die je kostenloos kan in zien.
AppsBuilder heeft drie prijsplannen, Bronze (€ 7 per maand), Silver (€ 18 per maand) en Gold (€ 29 per maand). Wederverkopers betalen € 36 per maand.
Om native Android en of iOS applicaties te kunnen maken, heb je op zijn minst het Silver pakket nodig.
Pluspunten: makkelijk navigeren in de editor, intuïtieve beeldbewerking en uistekende klantenondersteuning.
Minpunten: ze beschikken over een gratis account, maar de toegang is moeilijk in verband met beperkte taalopties.
- Bekijk de gebruiker beoordelingen van Apps Builder op Trustpilot.com
- Bezoek de facebook pagina hier
- Kosteloos testen op apps-builder.com
- Bekijk de Apps Builder Linkedin pagina
AppsBuilder Introductie video
Apps maken doe je dus zo!
En zo bouw jij dus jouw eigen applicatie. Hopelijk is het gelukt. In ieder geval weet jij nu wat de mogelijkheden zijn. Je kunt dus zelf gaan programmeren. Dit is te leren met behulp van een cursus. Je kunt ook een app maker gebruiken of een app laten maken.
Succes met het bouwen van je applicatie!
Anemoon zegt
Jullie zijn goed!!!
Gerda zegt
Echt geweldig
anoniem zegt
goeie tips maar ik weet geen webcit
soraiya zegt
ik ga proberen een eigen app te maken
Evie zegt
Handige info hebben jullie hier ook apps voor?
Merel zegt
echt goede uitleg!!!! Merel
Marlies zegt
Als ik een app maak komt deze dan automatisch in de playstore?
Sanne zegt
Nee denk ik
Renske zegt
Hoe moet ik een app maken
Olivier zegt
Goed artikel ben momenteel bezig een app te maken met een appbuilder
Simon zegt
Bedankt voor de duidelijke uitleg en lijst met appbuilders.
leandro zegt
ik wil een app maaken voor mijn youtube kanaal
finn zegt
ik wil graag en eigen aap alsjebliefd
Tjeerd zegt
Mooi handleiding ik ben op weg ! thanks